Pepiniera pomi fructiferi

Pepiniera pomicola Zamfira s-a infiintat la inceputul anilor '60 ca parte a G.A.S. Magurele ulterior facand parte din Statiunea de Cercetare si Productie Pomicola Magurele din anul 1977. Datorita profesionalismului si dedicatiei celor de aici pepiniera Zamfira a reusit sa se impuna cu un nivel ridicat al calitatii materialului saditor ajungand sa produca in anul 1989 peste 500.000 de puieti pomi fructiferi. Din martie 2002 Pepiniera Pomicola Zamfira este in proprietate privata. Noii proprietari impreuna cu fostii salariati ai S.C.P.P. Magurele au pornit insa la un nou drum avand la dispozitie doar 3000 de portaltoi.


Inca din anul 2005 PEPINIERA POMICOLA ZAMFIRA si-a propus sa produca cat mai multi pomi fructiferi din categoria Certificat. Este foarte important ca atat fermierul cat si pomicultorul amator sa dispuna de material saditor liber de virusi si boli.
Pentru fermierii profesionisti atat pomii destinati livezilor intensive cat si superintensive sunt absolut toti din categoria CERTIFICAT –eticheta albastra.


Astazi reusim ca 80% din pomii fructiferi destinati pomicultorilor amatori sa fie din categoria biologica CERTIFICAT- eticheta albastra.
In perioada 2003-2014 PEPINIERA POMICOLA ZAMFIRA a reusit sa evolueze de la o productie de 3000 de pomi fructiferi la 200.000 pomi fructiferi.