Cresterea struţilor

Strutul African, perfect aclimatizat conditiilor din Romania, are o durata medie de viata de 70 de ani, din care aproximativ 50 de ani de fertilitate. Maturitatea este atinsa la varsta de 1 an, cand are in jur de 120 kg – din care aproximativ 45-60 kg muschi.

Familiile de struti sunt compuse din 1 mascul si 2 femele, acestea din urma depunand in medie 1 ou la 2 zile (intre 40 si 60 de oua intr-un sezon de ouat). Ouale de strut au o greutate de la 1200 g pana la 2000 g, echivalentul a 26 de oua de gaina, insa cu un nivel mai scazut de colesterol (aproape 0).

Carnea de strut este cea mai sanatoasa carne rosie disponibila pe piata, fiind o alternativa apreciata la carnea de vita si vitel datorita continutului scazut de grasimi, colesterol si calorii, dar in acelasi timp cu un nivel ridicat de proteine. Carnea se poate prepara asemeni oricarei carni rosii, fiind deosebita pe gratar.

 

Cea mai sanatoasa carne


Carnea de strut este cea mai sanatoasa carne rosie disponibila pe piata, concurand la savoare, beneficii nutritionale si diversitate in moduri de pregatire cu carnea de vitel – avand insa cu 40% mai putine grasimi!
Nutritionistii recomanda carnea si ouale de struti atat pentru un mod de viata sanatos cat si pentru diete datorita continutului scazut de colesterol, grasimi si calorii, oferind totodata aportul necesar de proteine.

Va invitam sa incercati delicioasele preparate de carne de struti si sa va bucurati de beneficiile acestiea – Ograda cu struti va ofera carne de cea mai buna calitate precum si oua proaspete, de la pasari crescute in mod ecologic!

 

Ce trebuie sa stiti?


Desi struti sunt originari din Africa, cresterea lor nu este nicidecum o indeletnicire exotica: pasarile sunt perfect adaptate la clima din tara noastra, nu necesita conditii speciale, iar hrana este usor de procurat.
Pentru cei ce doresc o afacere profitabila, ce genereaza venituri in timp scurt si cu riscuri minime, Ograda cu struti ofera oua pentru reproducere, pui de 3 saptamani sau 1 an, sau familii reproducatoare.

Cresterea strutilor este deosebit de usoara, nefiind nevoie de amenajari sau hrana speciala. Pasarile cresc in familii in tarcuri in aer liber, iar puii se cresc separat, in spatii ce le asigura o temperatura optima.
O pasare consuma zilnic 5 kg de hrana: grau furajer, orz, ovaz, srot de floarea soarelui, srot de soia si premixuri pentru ouat. Cresterea unui pui de strut pana la varsta de 1 an nu este deloc costisitoare – sub 100 €.


Rentabilitatea afacerii


Rentabilitatea afacerii se datoreaza valorificarii tuturor produselor obtinute:
- carne pentru comercializare sau consum
- oua de consum sau reproducatoare
- coji de oua: decoratiuni sau ca adjuvant in hranirea pasarilor adulte (sursa de calciu)
- pene: decoratiuni
- piele: confectii de lux